UNA GRANJA FAMILIAR SOSTENIBLE

Mas Casas és una petita explotació agrícola i ramadera familiar situada a Cruïlles, al Baix Empordà. Nosaltres, en Salvi i l’Anna, som la tercera generació́ que ens dediquem a la criança d’ovelles, per a la venda de carn de xai i productes derivats de la seva llet i llana. La nostra missió és produir aliments sans i naturals que beneficiïn el benestar de les persones, respectant al màxim els animals i la terra, aplicant els principis d’agricultura regenerativa i el maneig holístic del ramat.

Amb la llet del nostre ramat elaborem tota mena de productes làctics frescos com llet, iogurts, recuit i formatges. La carn de xai és tendra i gustosa. També oferim ous de gallina i altres productes de pagès com horta, oli d’oliva, vi ranci o melmelades. El que ens fa diferents és el nostre assortit d’articles per a la llar, com ara coixins de llana i cosmètica natural a base de llet d’ovella, que completen la nostra oferta de productes al voltant d’una ovella.

A més, oferim visites a la granja i experiències a pagès durant tot l’any!

PILARS DEL PROJECTE

1. LA MARE TERRA. Cuidar i protegir el planeta Terra és una responsabilitat de tots. Com a pagesos i ramaders, som una part activa important que podem contribuir a revertir els efectes adversos del canvi climàtic. L’agricultura regenerativa, el maneig holístic del ramat, la permacultura, la utilització d’energies renovables i envasos reutilitzables són algunes pràctiques del projecte. 

2. LA COMUNITAT LOCAL. Formem part d’un grup de persones amb qui compartim un mateixa mirada respectuosa sobre la cura de la terra, els animals, l’alimentació i la salut de les persones, i la pràctica d’un consum responsable. Altres productors agroalimentaris, artesans, professionals del sector turístic o altres sectors i entitats socials són perfils d’empreses i entitats locals amb qui intercanviem, sumem i col·laborem.

3. LA FAMÍLIA. Som una petita empresa familiar i volem conservar aquesta dimensió, que ens permet tenir un tracte molt proper amb els nostres clients i proveïdors. Una família que s’amplia amb una xarxa de voluntaris i estudiants amb qui aprenem constantment mentre ens ajuden en les tasques del projecte.

4. LA VIABILITAT. Com qualsevol empresa, és important aconseguir la viabilitat econòmica per sostenir el projecte però també cal que el model de negoci tingui la creativitat i la capacitat d’adaptar-se als reptes mediambientals i socioeconòmics que es presentin en el futur.

PRESÈNCIA ALS MEDIA

2022, octubre – Presència al programa “D’excursió amb en Titó” a la nostra granja del canal Súper3 de TV3

2022, setembre – Presència al reportatge sobre l’Empordà de la revista Condé Nast Traveler (núm. 153)

2022, setembre – Publicació article sobre “La llet d’ovella, la matèria base d’una línia de productes cosmètics del Baix Empordà” a la revista La Terra

2022, setembre – Presència al programa InfoK del canal Súper3 sobre la pedregada històrica a la Bisbal

2022, setembre – Publicació article sobre “L’agricultura regenerativa” a la revista digital Emporion.org

2022, juliol – Presència al documental i llibre “Aldeanas del siglo XXI Cataluña” del Ministerio de Agricultura, Pesca y Alimentación del Govern d’Espanya

2022, maig – Presència al programa “Planeta R” de RTVE sobre “Reduir plàstic, els usos de la llana i cotxes de Fòrmula 1” presentat per Martina Klein

2022, març – Presència al llibre “Dones ramaderes. 36 mirades de futur d’un ofici ancestral” de l’autora Inés Butrón, editorial Cossetània

2021, novembre – Menció a l’article “Sin pastoras no hay revolución” del diario Público

2021, juliol – Menció a l’article “Este verano, conviértete en payés por un día” de Condé Nast Traveler España

2020, octubre – Presència a la campanya “Tramontana: Palacio del viento” de National Geographic

2020, juliol – Menció a la revista “Cuina” com una de les 50 idees per a un estiu super gastro.

2019, juliol – Presència al reportatge sobre dones ramaderes de la revista “UT Empordà”

PREMIS I RECONEIXEMENTS