PRODUCTES AMB LLANA D'OVELLA

Coixins de llana de Mas Casas Cruïlles

Productes de llana, una tendència a l’alça!

La llana, fins al descobriment de les fibres de síntesi química i el seu ús massiu, va ser un material molt comú i preuat a casa nostra. Oferim diferents productes amb la ferma voluntat de tornar a posar en valor aquest material i conscients que la cerca de productes naturals, de proximitat i únics és una tendència a l’alça. Els consumidors s’estan adonant dels avantatges que els poden proporcionar les fibres naturals com la llana.

 • Per raons de salut. En ser substàncies naturals s’adapten sense problemes a la pell i causen, en general, menys problemes d’al·lèrgies.
 • Per motius ambientals. La utilització de fibres d’origen vegetal i animal proporciona recursos naturals i renovables, evitant l’impacte dels materials sintètics que utilitzen principalment substàncies derivades del petroli. A més, es degraden més fàcilment que les sintètiques i les fa més sostenibles ambientalment.
 • Per un consum responsable. Les fibres naturals suposen una font d’ingressos per a ramaders/es, tant necessària per compensar el cost de l’esquilada.

Els nostres productes

Llana bruta per a jardineria de Mas Casas Cruïlles

LLANA BRUTA PER A JARDINERIA

La llana bruta, resultant de l’esquilada, és una alternativa a l’escorça de pi o la palla per absorbir l’aigua de reg i mantenir la humitat de la terra per les plantes. A més, serà un element decoratiu original pel teu balcó o jardí.

Coixins farcits de llana de Mas Casas Cruïlles

LLANA NETA PER FARCIR

Després d’un procés de neteja per una empresa especialitzada, la llana neta és un material ideal per farcir matalassos, pufs, coixins, peluixos o el que vulgueu!

Coixins farcits de llana a mida

COIXINS FARCITS DE LLANA

Per aquelles persones que vulguin gaudir de productes naturals i endur-se una mica de l’essència de l’Empordà a casa, tenim un assortit de coixins farcits de llana per a la decoració de la vostra llar o per dormir. I també en fem a mida!

LLANA CARDADA PER A FER MANUALITATS

La llana cardada artesanalment té una textura semblant al cotó fluix, molt agradable per a fer manualitats de tot tipus. També és la base per aquelles persones que en vulguin fer feltre o filar-la. Ideal per a persones creatives.

Esquilada ovelles a Mas Casas Cruïlles

Com s’obté la llana de les ovelles?

La llana és una fibra natural que s’obté de les ovelles mitjançant un procés anomenat esquella. Els esquiladors professionals tallen molt a prop de la pell amb esquiladores mecàniques. Les ovelles no pateixen, al contrari, agraeixen l’alliberament de pes i capa per passar un estiu més fresc.

Les nostres ovelles s’esquilen un cop l’any, a la primavera (normalment al maig o al juny). En temps antics, el dia de l’esquilada era una gran festa amb un bon àpat. A Mas Casas us oferim la possibilitat de visitar-nos el dia de l’esquilada. Volem que vegis com treballen els esquiladors i què en fem després amb la llana.

Coixins farcits de llana d'ovella de Mas Casas Cruïlles

Les característiques de la llana varien segons la raça de l’ovella, la part de l’animal d’on provingui i la seva edat, però quines característiques té la llana respecte altres materials?

 • La llana és reutilitzable i biodegradable. La llana és una fibra natural més costosa que els teixits sintètics, però tendeix a durar més temps i obtenir millors resultats. A més, és molt fàcil de reciclar i, eventualment, es degrada naturalment sense deixar subproductes contaminants.
 • Pel tractament de la llana es necessita molta menys energia que per produir les fibres sintètiques, provinents de combustibles fòssils.
 • La llana es compon de la mateixa proteïna que la capa protectora externa de la pell i treballa en total harmonia amb els mecanismes propis de protecció del cos.
 • La llana té alta capacitat higroscòpica, és a dir, absorbeix la humitat ambient quan aquesta és alta i allibera humitat quan l’ambient és sec. Aquesta característica li permet prendre la humitat de la transpiració i alliberar-la a l’ambient allunyant-la del cos. A més, aquest procés físic allibera o consumeix calor, de manera que en un dia humit i fred, la llana absorbeix la humitat alliberant calor cap al cos i en un dia sec i càlid, allibera humitat i absorbeix la calor del cos donant una sensació de frescor. Aquesta és una de les raons del seu extraordinari confort.
 • La llana té una alta resistència al foc. La llana es crema, però a molt altes temperatures, crema lentament i és autoestingible. No es fon i no s’enganxa a la pell en cas d’incendi.
 • La llana és un gran aïllant tèrmic i elèctric -no emmagatzema electricitat estàtica-.
 • La superfície encerada de la fibra retarda l’absorció de líquids i, per tant, de les taques. La llana conté característiques anti-microbianes que prevenen els mals olors i compta amb una funció autonetejant on les olors de l’ambient són repel·lides immediatament i només ventilant-la a l’aire lliure, la peça recupera la seva olor neutre.
 • L’estructura de la llana, en escates, li permet, en determinades condicions d’humitat, calor i fricció, formar forts enllaços entre fibres que creen una densa trama (feltre) sense necessitat de filar o teixir les fibres.
Llana neta per farcir coixins de Mas Casas Cruïlles

I després de comprar un producte de llana, què?

La llana presenta certa resistència als bacteris i als fongs, però aquests microorganisme poden atacar-la si la llana s’emmagatzema en una atmosfera humida i amb pols. A continuació et donem uns quants consells pel seu correcte manteniment.

 • La neteja s’ha de fer a mà, amb aigua freda, o a la rentadora, amb un programa de llana, sense centrifugat. No utilitzeu detergents o productes químics. La manera més natural de fer-ho és amb un raig de vinagre. Mantenir la mateixa temperatura de l’aigua durant el rentat és tant important com que aquest sigui curt. Un cop neta la podeu assecar estirada en horitzontal perquè no agafi males formes però mai amb la secadora.
 •  La llana és una fibra natural i, per tant, propicia a que s’hi criïn arnes que la poden fer malbé molt ràpidament. Us aconsellem que sigueu curosos/es i hi poseu un tractament preventiu. Per exemple, posar unes gotes d’oli essencial de cedre, boles de fusta de cedre o un ramet de sajolida seca o d’espígol dins els vostres armaris i calaixos.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Close Menu