Mas Casas Cruïlles

Visites escolars

Propostes educatives per a conèixer una petita granja familiar ecològica amb ramat d’ovelles,
a pocs metres del centre de la Bisbal d’Empordà!

Proposem activitats per a centres educatius i esplais segons l’etapa educativa. Aquestes estan pensades per a  jugar en equip, aprendre nous continguts i qüestionar-se la realitat mitjançant el contacte amb la natura i el tracte respectuós amb els animals.

Les visites poden tenir la duració d’un matí o d’un dia. 

EDUCACIÓ INFANTIL
(P3-P5)

 • Amb els 5 sentits a la granja! Coneixerem els animals de la granja: gossos, xais i gallines. Reconeixerem sons i olors, els acariciarem i tocarem les diferents textures que té la llana.
 • Amb els 5 sentits a l’hort! Descobrirem l’horta a través dels colors, gustos,sons, olors i textures de les diferents verdures, fruites i flors.
 • Activitat complementària: Joc de pistes “Productes de la granja”. Coneixerem els diferents espais i animals que hi ha a la granja treballant per resoldre endevinalles adreçat a infants de 3 a 6 anys.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA
PRIMER CICLE (1r-3r)

 • Dia a dia d’una ramadera amb ovelles. Coneixerem les rutines diàries per la cura d’un ramat d’ovelles de llet. Identificarem les parts del cos dels xaiets, com s’alimenten i quins productes n’aprofitem despertant la curiositat.
 • Dia a dia d’una pagesa a l’horta. Reconeixerem verdures, fruita i flors cultivades a l’horta segons la temporada i les tasques necessàries pel seu desenvolupament. valorarem la importància d’una alimentació saludable.
 • Joc d’autoconeixement. Activitats de mindfulness i/o risoteràpia entre ovelles per prendre consciència del propi cos, de les emocions i la nostra relació amb la natura, per apropar-nos a l’equilibri emocional i afavorir la convivència.
 • Activitat complementària: Joc de pistes “Ovella llanuda”. Estimula l’orientació espacial (brúixola, plànol) i el treball en equip.

EDUCACIÓ PRIMÀRIA
SEGON CICLE (4t-6è)

 • Salut del planeta. Activitat per prendre consciència de la importància de la biodiversitat animal i vegetal, descobrint la flora i fauna de l’entorn de la granja i reflexionant sobre com actuar per respectar aquest equilibri natural.
 • Salut alimentària. Activitat per prendre consciència dels beneficis d’una alimentació ecològica i de proximitat a través d’un producte com la llet, des de la cura dels camps i els animals fins el seu procés de transformació en derivats làctics.
 • Salut emocional. Activitats de mindfulness i/o risoteràpia entre ovelles per prendre consciència del propi cos, de les emocions i la nostra relació amb la natura, per apropar-nos a l’equilibri emocional i afavorir la convivència.
 • Activitat complementària: Joc de pistes “El secret del iogurt”. Estimula l’orientació espacial (brúixola, plànol) i el treball en equip.

Si sou una escola o un esplai, poseu-vos en contacte amb nosaltres per enviar-vos la proposta d’activitats amb informació més detallada

Voleu desenvolupar un contingut pedagògic específic? Ens adaptem!

¿Tens algun dubte?

Demanan’s més informació

Si sou una escola o un esplai, poseu-vos en contacte amb nosaltres per enviar-vos la proposta d’activitats amb informació més detallada o per desenvolupar un contingut pedagògic específic. Ens adaptem!

Veure Política de privacitat