LÀCTICS D'OVELLA

Làctics d'ovella del propi ramat de Mas Casas Cruïlles

Làctics d’ovella, de la nostra petita granja a la teva taula!

Per produir bons productes làctics és imprescindible tenir llet fresca d’alta qualitat. A Mas Casas Cruïlles som ramaders i això ens permet controlar la genètica, l’alimentació i el maneig del nostre propi ramat, per obtenir una llet d’ovella de la màxima qualitat i que ens aporti un major nombre de nutrients. 

Gràcies al consum dels nostres productes làctics elaborats artesanalment, contribueixes a un projecte familiar sostenible i a la dinamització de l’economia local. Servim el nostres productes amb envasos de vidre o plàstic reutilitzables.

Els nostres productes

LLET FRESCA D’OVELLA PASTEURITZADA

IOGURT NATURAL D’OVELLA

IOGURT NATURAL D’OVELLA AMB MELMELADA DE POMA

RECUIT D’OVELLA

FORMATGE FRESC D’OVELLA

FORMATGE CURAT D’OVELLA

Com s’obté la llet d’ovella?

La llet d’ovella s’obté durant el procés de munyida de les ovelles mares amb una màquina que s’adapta a la mamella de l’ovella amb una mugronera, imitant l’extracció que faria un xai. Aquesta mugronera va connectada a uns tubs que porten la llet fins a un tanc refrigerat on s’emmagatzema la llet fins a la seva transformació en productes làctics.

A Mas Casas Cruïlles munyim només un cop al dia. Comencem a munyir les ovelles passats els primers 7 dies després del part, durant els quals tota la llet (calostre) va pels xais. Els xais estan sempre mamant a demanda amb les seves mares fins al cap d’un mes, que aquests comencen a menjar sòlid. Som conscients que podríem extreure més llet fent-ho d’una altra manera però prioritzem el benestar dels nostres animals i un maneig el més humà possible.

Quins beneficis em pot aportar consumir llet d’ovella?

Les principals avantatges de la llet d’ovella per la nostra salut són:

  • És més digestiva que la llet de vaca per l’alt contingut en triglicèrids, que aporten un major valor energètic que la llet de vaca.
  • Té més nutrients i un 80% més de calci que la llet de vaca i cabra, el doble de grassa, tot i que més baixa en àcids grassos saturats, i menys colesterol que la resta de llets.
  • És molt rica en ferro, pel que és ideal per persones amb problemes d’anèmia, i alta en vitamina A, fonamental per enfortir el cabell, i en vitamina C, per reforçar el nostre sistema immunològic.
  • Té una acció antiinflamatòria i millora el flux sanguini. 
Close Menu