LÀCTICS D'OVELLA

Làctics d'ovella del propi ramat de Mas Casas Cruïlles

Làctics d’ovella, de la nostra petita granja a la teva taula!

Per produir bons productes làctics és imprescindible tenir llet fresca d’alta qualitat. A Mas Casas Cruïlles som ramaders i això ens permet controlar la genètica, l’alimentació i el maneig del nostre propi ramat, per obtenir una llet d’ovella de la màxima qualitat i que ens aporti un major nombre de nutrients. 

Gràcies al consum dels nostres productes làctics elaborats artesanalment, contribueixes a un projecte familiar sostenible i a la dinamització de l’economia local. Servim el nostres productes amb envasos de vidre o plàstic reutilitzables.

Els nostres productes

@MasCasasCruilles Llets

LLET FRESCA D’OVELLA PASTEURITZADA

@MasCasasCruilles Iogurts

IOGURTS D’OVELLA

@MasCasasCruilles Recuits

RECUIT D’OVELLA

@MasCasasCruilles Formatge fresc

FORMATGE FRESC D’OVELLA

@MasCasasCruilles Formatge semicurat

FORMATGE SEMICURAT D’OVELLA

@MasCasasCruilles Formatge curat

FORMATGE CURAT D’OVELLA

Com s’obté la llet d’ovella?

La llet d’ovella s’obté durant el procés de munyida de les ovelles mares amb una màquina que s’adapta a la mamella de l’ovella amb una mugronera, imitant l’extracció que faria un xai. Aquesta mugronera va connectada a uns tubs que porten la llet fins a un tanc refrigerat on s’emmagatzema la llet fins a la seva transformació en productes làctics.

A Mas Casas Cruïlles munyim només un cop al dia. Comencem a munyir les ovelles passats els primers 7 dies després del part, durant els quals tota la llet (calostre) va pels xais. Els xais estan sempre mamant a demanda amb les seves mares fins al cap d’un mes, que aquests comencen a menjar sòlid. Som conscients que podríem extreure més llet fent-ho d’una altra manera però prioritzem el benestar dels nostres animals i un maneig el més humà possible.

Quins beneficis em pot aportar consumir llet d’ovella?

Les principals avantatges de la llet d’ovella per la nostra salut són:

  • És més digestiva que la llet de vaca per l’alt contingut en triglicèrids, que aporten un major valor energètic que la llet de vaca.
  • Té més nutrients i un 80% més de calci que la llet de vaca i cabra, el doble de grassa, tot i que més baixa en àcids grassos saturats, i menys colesterol que la resta de llets.
  • És molt rica en ferro, pel que és ideal per persones amb problemes d’anèmia, i alta en vitamina A, fonamental per enfortir el cabell, i en vitamina C, per reforçar el nostre sistema immunològic.
  • Té una acció antiinflamatòria i millora el flux sanguini. 

TAMBÉ ET POT INTERESSAR...

Close Menu